За збитий український “Боїнг” повинно відповідати не тільки керівництво Ірану, але і Росії
11 січня 2020, 12:34

Україна повинна негайно вимагати позачергового засідання Радбезу ООН з метою забезпечення проведення об’єктивного розслідування збиття нашого літака та притягнення до відповідальності не тільки керівництва Ірану, але і їх військового союзника - Російської Федерації. Про це Олександр Турчинов написав у своєму коментарі в Фейсбук.

За його словами, це страшна трагедія, яка не може залишитися без суворого покарання винних. “Рідні і близькі загиблих потребують не тільки нашого співчуття, але, в першу чергу, справедливості. Це вже другий пасажирський “Боїнг”, який за останній час знищується російською ракетою. І так само, як і у випадку з малазійським літаком, керівництво РФ у своїх офіційних заявах намагалося не тільки підтримати Іран, як свого стратегічного партнера, але і дезінформувати міжнародну спільноту, вигадуючи брехливі версії цієї жахливої трагедії”, - наголосив він. 

“Україна повинна негайно вимагати позачергового засідання Радбезу ООН з метою забезпечення проведення об’єктивного розслідування цього страшного злочину та притягнення до відповідальності не тільки керівництва Ірану, але і їх військового союзника - Російської Федерації, яка системно підтримує тероризм та в порушення міжнародних санкцій поставляла до Ірану смертоносну зброю, готувала військових фахівців і, не виключно, надавала безпосередню допомогу при підготовці ракетної атаки, що відбулася 8 січня”, - підкреслив Олександр Турчинов.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини