Всі, хто проводив операцію із затримки «вагнерівців» мають отримати нагороди
20 листопада 2021, 11:09

Прийде час і всі, хто проводив і організовував операцію із затримки «вагнерівців» будуть героями України та матимуть державні нагороди. Про це сказав екссекретар РНБО України, керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов напередодні в ефірі «Україна 24».

Він повідомив, що колишнього голову ГУР МО Василя Бурбу звільнили наступного дня після того, як той запропонував Зеленському перевірити на детекторі брехні всіх, хто був у кабінеті під час наради, де обговорювалися питання спеціальної операції із захоплення «вагнерівців»

«В той час, коли увесь світ аплодує українським спецслужбам, вважаючи, що це була унікальна операція, наше військово-політичне керівництво їх звільняє з посад та переслідує», – сказав керівник ЦШ ЄС.

Турчинов пояснив, що попри те, що спецоперація була зірвана, розвідники, які займалися нею, провели колосальну роботу з документування свідчень та ідентифікації тих російських військових злочинців, які вбивали українців на Донбасі та були причетні до збиття малазійського «Боїнга». 

« «Вагнерівці» представляли свої російські нагороди, військові квитки, розповідали скільки і як вони вбивали людей», – зазначив екссекретар РНБО України, наголосивши, що зібраний колосальний масив інформації, який свідчить про пряму відповідальність політичного керівництва РФ за війну в Україні і вбивства українців.

«Саме тому, – повідомив Турчинов, – рік тому він вийшов з цього приводу на прес-конференцію, щоб зібрані матеріали не були знищені».  

«Влада не просто брехала, що ніякої операції не було, а й поставила задачу звільнити всіх до неї причетних. Спробували знищити фактично всю інформацію: хто був на нарадах у президента, хто підписував накази, узгоджував позиції», – сказав він, додавши, що передаючи інформацію журналістам, наші офіцери рятували цінні розвідматеріали, які вони змогли отримати, ризикуючи власним життям. 

Резюмуючи, Турчинов наголосив, що прийде час і всі, хто проводив і організовував операцію із затримки «вагнерівців» отримають державні нагороди.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини