Успіхи можуть змінитися зупинкою проекту «Нептун», якщо не відновити його фінансування
17 червня 2020, 17:44

Попри успіхи проекту «Нептун» існує небезпека його припинення, якщо не буде відновлене фінансування проекту у 2020 році. Про це повідомив екссекретар РНБО України Олександр Турчинов, який стояв у витоків національної ракетної програми. 

За його словами, сьогодні завершився цикл випробувань крилатих ракет «Нептун», «під час якого перевірялась ефективність знищення цілей бойовою частиною ракет». «Ракета точно вийшла на ціль і знищила плавзасіб умовного противника», - зазначив він, підкресливши, що українські крилаті ракети довели свою ефективність. 

«Це величезна перемога наших науковців і виробничників на чолі із генеральним конструктором КБ «Луч» Олегом Коростельовим», - наголосив екссекретар РНБО України, додавши що український ОПК готовий до серійного виробництва мобільних комплексів крилатих ракет, «які зможуть надійно захистити Україну від російської агресії з моря».

Водночас, Турчинов наголосив, що нинішні випробування профінансовані ДОЗом, затвердженим ще в 2019 році, «а чинне державне оборонне замовлення на 2020 рік не передбачає необхідних ресурсів». «Обіцяні зміни ще досі не внесені, що може призвести до зупинки реалізації проекту «Нептун», - резюмував екссекретар РНБО України. 

Нептун

 


Спільноти прихильників
Підписатися на новини