Турчинов розповів про справжню мету влади під час «боротьби з олігархами»
30 вересня 2021, 14:23

Так звана «боротьба» зеленої влади з олігархами збігається з методами, які були використані в РФ під час першого терміну президентства Путіна для зачистки інформаційного та політичного простору. Про це в ефірі «Прямого» сказав виконувач обов‘язків Президента України, Голова Верховної Ради України в 2014 році, керівник  Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов.

«Згадайте першу каденцію Путіна, коли він також оголосив про боротьбу з олігархами: Березовський, Гусинський, Ходорковський, – ті, хто заважали монополізації його влади в РФ, у кого були інформаційні ресурси та хто не хотів на нього працювати, були змушені поїхати з Росії або були кинуті до в‘язниці», – зазначив керівник Центрального штабу ЄС. 

Турчинов нагадав, що така політика Путіна не призвела до зникнення олігархів в Росії, а, «виключно, до побудови авторитарної влади, фактично – диктатури». «Разом з тим, Путін та його оточення стали найбільшими олігархами не тільки в Росії, а, мабуть, у всьому світі», – додав він. Ексспікер парламенту акцентував, що будь-який олігархат базується на економічних монополіях та корумпованій владі, «але в Україні нинішня влада з цим боротися не збирається».

«Цей фарс, який вони називають законом про боротьбу з олігархами, виконує зовсім інші задачі — це боротьба з політичними опонентами і намагання встановити повний контроль над засобами масової інформації», — резюмував він.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини