Спецоперація українських спецслужб дала можливість зібрати докази прямої причетності керівництва РФ до війни проти України
10 вересня 2020, 20:12

Попри те, що на етапі фінальної частини було зірвано операцію наших спецслужб з арешту російських військових злочинців, було зібрано достатньо матеріалів, які доводять пряму причетність до збиття українських військових літаків та голландського «Боїнгу» МН-17 найвищого військово-політичного керівництва РФ. Про це зявили екс-Секретар РНБО України Олександр Турчинов та екс-Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час прес-конференції в «Інтерфакс-Україна». 

Олександр Турчинов та Юрій Луценко навели документальні підтвердження цієї операції, що велася з 2019 по 2020 рік, адже «кожен крок операції документувався нашими спецслужбами”. 

«Були зібрані неспростовні докази причетності вищого керівництва РФ, в тому числі, Володимира Путіна, до військових злочинів на території України, в тому числі, до збиття голландського МН-17», – сказав Турчинов, додавши, що зараз влада намагається «знищити взагалі всі документи, які стосуються цієї справи, щоб приховати свою відповідальність за зрив операції». 

«Попри те, що операція не дійшла до свого фіналу, зараз достатньо матеріалів для міжнародних і українських судів, які доводять, що РФ несе відповідальність за війну і пролиту на Донбасі кров, за воєнні злочини проти цивільного населення та військових, за збиття українських військових літаків та цивільного «Боїнга» МН-17», - сказав Юрій Луценко, наголосивши що необхідно створити ТСК в парламенті, залучивши до неї сім‘ї загиблих, «хоча б статусі спостерігачів, тоді суспільство отримає довіру до цього розслідування, і всі ми б отримали правду». 

Своєю чергою, Олександр Турчинов зазначив, що до нього звернулися представники спецслужб, «які підтвердили готовність свідчити про підготовку, проведення операції та її зрив на засіданні ТСК».

«Сьогоднішню прес-конференцію ми проводимо, щоб не дати знищити результати цієї операції та цінні докази злочинів, які зібрали наші спецслужбовці ризикуючи власним життям», – резюмував Олександр Турчинов.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини