Олександр Турчинов закликав парламентарів не підтримувати законопроект №0931
16 грудня 2019, 13:18

Координатор об’єднання релігійних і громадських організацій «Всеукраїнський Собор» Олександр Турчинов закликав парламентарів не підтримувати в запропонованій редакції законопроект №0931 (про гармонізацію законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації). Про це йдеться в листі Олександра Турчинова до Голови Верховної ради України Дмитра Разумкова.

За словами Координатора «Всеукраїнського Собору», проект Закону №0931, який, відповідно до календарного плану, має розглянути Верховна Рада України у вівторок, 17 грудня, грубо обмежує конституційні права громадян України. 

“Боротьба з “дискримінацією” у даному законопроекті нівелює основоположні права людини на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду і віросповідання”, - йдеться у листі.

Окрім того, Олександр Турчинов наголосив, що профільний комітет при підготовці цього законопроекту повністю знехтував пропозиціями Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, що об’єднує 95% релігійної спільноти нашої держави.

“Внесені до законопроекту №0931 норми доводять ситуацію до абсурду, позбавляючи релігійні організації права відмовляти у працевлаштуванні представникам ЛГБТ чи іншим людям, які ведуть спосіб життя, що протирічить загальним моральним та церковним канонам. У разі відмови, на церкви чекають серйозні штрафи та покарання”, - підкреслив координатор “Всеукраїнського Собору”.

Також, він зазначив, що, за публічну позицію віруючих громадян та батьків, які дбають про виховання своїх дітей, в цьому законопроекті передбачено адміністративну та навіть кримінальну відповідальність. “Тобто будь-яка критика діяльності ЛГБТ-спільноти  та аморальної поведінки прирівнюватиметься до злочину”, - пояснив Олександр Турчинов, закликавши Голову ВРУ, сприяючи неухильному дотриманню Конституції України та зняти з розгляду зазначений законопроект.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини