Олександр Турчинов про сьогоднішні обшуки у представників «Європейської Солідарності»: це наближає кінець «зеленої влади»
29 грудня 2021, 17:19

Щоб відволікти увагу українців від ганебних провалів і небезпечних криз в економіці, енергетиці та безпеці, від зупинки підприємств, віялових відключень та зростання тарифів за вказівкою Зеленського силовики влаштували терор і репресії проти лідера та представників найбільшої опозиційної партії “Європейська Солідарність”.

Про це під час брифінгу заявив Секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов. 

Він повідомив, що сьогодні о 7 ранку силовики провели обшуки у першого помічника Петра Порошенка, дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла України Юрія Оніщенка, народного депутата восьмого скликання Сергія Березенка та інших представників ЄС. Турчинов переконаний, що влада у такий спосіб намагається відволікти увагу суспільства “від своєї провальної політики і від стрімкого падіння рейтингів”. Він, зокрема, зазначив, що за останніми опитуваннями Центру Разумкова та Демініціатив, Петро Порошенко вже випереджає Володимира Зеленського у другому турі виборів президента.

«Сьогодні о 7 годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема, обшукали оселю помічника президента, Надзвичайного і Повноважного Посла Юрія Оніщенка, який має 25 років дипломатичного стажу, віддано працював на свою країну. Обшукали помешкання ексдепутата Сергія Березенка й інших наших колег», – повідомив Турчинов.

«Вони шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року. Безумовно, вони нічого не знайшли і не могли знайти. Але мета таких обшуків – це не збирання якоїсь доказової бази. Мета цих обшуків – демонстративний терор, залякування та демонстративне приниження. Уявіть собі – у родин маленькі діти. О 7 годині ранку вриваються у вашу оселю люди, які самі не знають, що хочуть знайти. Це, безумовно, не створює радісний настрій перед новорічними святами», – наголосив Турчинов.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Ірина Геращенко також зазначила, що в регіонах є випадки тиску на партійців та членів їхніх родин. За її словами, невідомі кілька разів телефонували матері народної депутатки Софії Федини із вимогою не брати участі в протесту проти політичних репресій біля резиденції «Синьогора» в Гуті. «Ми щодня отримуємо дуже серйозні сигнали про тиск з регіонів на наших членів команди. Зокрема, мамі Софії Федини, депутатки Верховної Ради з нашої фракції, яку, до речі, Зеленський смертельно боїться, дзвонили невідомі доброзичливці з вимогою, щоб Софія не брала участі в пікетах біля Гути. Ми знаємо, що є негласні сигнали, спілкування з усіма львівськими нашими колегами, які посміли заявити свій спротив політичним репресіям проти Петра Порошенка», – наголосила Геращенко.

«Ми також знаємо, що й далі будуть продовжуватися провокації проти «Європейської Солідарності». Зеленський ставить перед силовиками задачу – не боротися з російською агресією, а боротися з головною опозиційною силою – «Європейською Солідарністю» та її лідером Петром Порошенком, які за всіма рейтингами виходять на лідируючі позиції», – нагадав Турчинов.

«Ви пошукайте в своїх офісах – і в Офісі президента, і в офісі Кабінету міністрів документи, пов’язані з вугіллям, які дійсно можуть зацікавити правоохоронні органи – коли не зараз, то у найближчому майбутньому. Документи, пов’язані із завезенням на 3 мільярди доларів російського вугілля, а також вугілля з окупованих територій. Та з корупційною схемою завезення електроенергії з Білорусі через посередників, кошти від яких йдуть саме до вищого керівництва країни. От це дійсно цікаво. І це дійсно – злочин», – звернувся Турчинов до Зеленського і Шмигаля.

«Європейська Солідарність» попри всі провокації, залякування, спроби фальшувати нові кримінальні справи продовжує свою діяльність спокійно і впевнено. Всі ці провокації тільки наближають нашу перемогу і ганебний кінець «зеленої влади». Можете пересвідчитися щодо цього, вивчивши історію Віктора Януковича, який користувався такими брудними схемами і засобами боротьби із політичними опонентами», – резюмував Олександр Турчинов.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини