Навіть фальсифікації не дозволили владній команді значно покращити свій результат
6 листопада 2020, 19:23

Правляча партія програла місцеві вибори. І навіть ті фальсифікації, які вони після голосування почали проводити в багатьох регіонах, не дали їм значно покращити свій результат. Про це сказав керівник Центрального штабу “Європейської Солідарності” Олександр Турчинов на брифінгу у п’ятницю. 

За його словами, ці вибори відкинули назад країну, яка останні 5-7 років демонструвала всьому світу проведення виборчих процесів на достатньо високому рівні з мінімальним порушенням виборчого законодавства.

«На жаль, ми знову повертаємось в часи, коли відбувається масовий підкуп виборців, коли намагаються фальшувати вибори на дільницях, а головна ознака цих виборів, що притаманна ще для президентства Януковича, – це намагання переписати результати виборів вже після дня голосування», – сказав він. 

Керівник штабу «Європейської Солідарності» навів приклад Тернополя, де «Слуга народу» набрали до міської ради 4,8%, не пройшовши прохідний бар‘єр, але «після так званого уточнення протоколів - а фактично після нахабного переписування цих протоколів - вони вже показують 5% голосів». 

Олександр Турчинов наголосив, що у зв‘язку з тим, що підрахунок за новим виборчим законодавством достатньо складний та багатоетапний, «цим користуються представники влади та місцевих еліт, які намагаються будь-яким чином прорватися до місцевих рад». «Саме тому затягування підрахунку голосів, намагання переписувати протоколи та змінити результат відбувалося в багатьох регіонах», – сказав він, наголосивши, що всі подібні випадки задукоментовані командою ЄС. «Всі, хто займався фальсифікацією голосів, будуть відповідати перед законом», – резюмував Турчинов. 


Спільноти прихильників
Підписатися на новини