Зі святом Хрещення Господнього!
19 січня 2020, 11:12

Друзі, зі святом Хрещення Господнього!

Великий пророк Іоанн, передбачаючи прихід Месії, закликав народ покаятися та хреститися. Його називали Хрестителем - з давньогрецької, латини, англійської і багатьох інших мов -  Баптист (βαπτιστής baptistys). Коли Христос прийшов на берег річки Йордан, Іоанн впізнав Його і зажадав прийняти хрещення від Нього. Але Ісус наполіг і разом з усіма прийняв святе водне хрещення в Йордані, сказавши: “Бо так годиться нам виконати всю правду” (Матвія 3:15). Месія не мав потреби в очищенні від гріхів, бо був безгрішний. Навпаки, стоячи в Йордані, Він взяв на себе весь бруд з людських сердець, щоб ми мали можливість очиститись, оновитись та відновити вічний зв’язок з нашим Творцем. 

Наш Господь вчить, що переможний шлях правди та любові можливий лише після справжнього каяття та очищення своєї душі. І щоб зробити навколишній світ кращим, треба завжди починати з себе. Він вчить, що найлегша та найшвидша дорога - не завжди правильна, що оцінювати людей треба не за їхніми словами, якими б гучними та переконливими вони не були, а за їх справами. 

Хрещення - це не екстремальна водна процедура, не загартування у холодній воді та пірнання в ополонку. Це свідомий вибір відмови від гріха, це очищення не тіла, а душі, це вибір єдино можливого шляху до Бога - шляху Правди, Віри та Любові!

Нехай Господь допоможе нам іти цим шляхом, нехай дарує нам прощення, спасіння і справжню Перемогу! Зі святом!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини