Як розпочинався добровольчий рух
14 березня 2021, 10:35

Добровольчий рух розпочався в найбільш небезпечні часи для України і став важливою складовою героїчної історії нашого народу.

В 2014 році, коли виносили труни з героями Небесної Сотні на Майдан, коли на рахунках України залишалося всього 100 тисяч гривень, а вся владна верхівка на чолі з Януковичем розбіглася, мов щурі, перед цим зруйнувавши і роззброївши нашу армію, Росія розпочала військову агресію проти нашої країни.

Щоб провести мобілізацію, відновити боєздатність Збройних Сил України, одягнути та озброїти наших воїнів потрібен був час. Але ж ворог не чекав, коли ми зможемо провести підготовку і злагодження наших військ та відновити недієздатну військову техніку. Захищати державу необхідно було негайно. Саме тоді я звернувся до всіх українських патріотів із закликом не чекати повісток до військкоматів, а встати в проломі за Україну.

Під час таких страшних випробувань почали формуватися добровольчі батальйони. Тисячі справжніх патріотів України пішли на фронт, без спеціальної підготовки, без бронежилетів та шоломів і навіть без військового однострою, якого тоді також не було, з легкою зброєю та у власному одязі. Саме завдяки добровольцям, які, жертвуючи собою, прийняли на себе перший удар, ворога було зупинено, а ми змогли виграти такий потрібний час, щоб відновити  Збройні Сили, а згодом, звільнити дві третини Донбасу. Пам’ятаємо всіх, хто віддав своє життя, захищаючи Україну!

Зі святом, добровольці, нехай Бог береже вас та ваші родини! Знаю, якщо буде потрібно захищати Україну, ви знову без жодних вагань станете на її захист.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини