Вода
6 березня 2020, 13:34

Останнім часом найвищі посадовці чинної влади роблять заяви щодо необхідності відновлення постачання води до окупованої російськими військами та анексованої Автономної Республіки Крим.

Мотивацію висувають різну: від бажання заробити грошей в умовах незбалансованого бюджету до останніх мотивів новопризначеного Прем’єр-міністра - “не допустити гуманітарної катастрофи в Криму”. 

Так, в Криму є гуманітарна катастрофа, яка буде тільки посилюватися, але її причина не пов‘язана з заблокованим постачанням води, адже це наслідок. Її причина - захоплення російськими військами АР Крим та незаконна анексія півострова. 

Крим перетворений на потужну військову базу, яка активно використовується Кремлем для реалізації агресивної політики у басейні Чорного та Середземного морів. Тому подача води, електроенергії або будь-яких інших ресурсів на військові бази країни-агресора є сприянням та посиленням цієї агресії, тобто діями, скерованими проти нашої держави, її цілісності та незалежності.

Саме я дав наказ припинити водопостачання до півострова, і вважаю це правильним і адекватним рішенням у відповідь на підступну агресію РФ, яка скористалася важким становищем України на початку 2014 року (зруйнована система влади, небоєздатні Збройні Сили, організовані російськими спецслужбами сепаратистські заколоти по всьому південному сходу України тощо).

Є ще одна серйозна проблема, в якій не бажають розбиратися чинні високопосадовці. Виходячи з аналізу загроз національній безпеці нашої держави, однією із найнебезпечних проблем, є дефіцит питної води. Кліматичні зміни та безконтрольне і нерозумне використання водних ресурсів призводить до стрімкого падіння рівня води у відкритих водоймах та у підземних водоносних горизонтах. Збереження цієї тенденції та збільшення середньорічної температури може перетворити значну територію нашої країни на пустелю і напівпустелю. Особливо загрозливо це для північних регіонів України. 

Дефіцит питної води може стати причиною глобальних катаклізмів і військового протистояння в світі у найближчому майбутньому. Тому питання бездумного використання водних ресурсів та спроби їх постачати російським військовим на окупованих територіях є реальною загрозою для безпеки нашої держави.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини