Вітаю захисників і захисниць України зі святом!
14 жовтня 2020, 07:19

Друзі, вітаю захисників і захисниць України зі святом!

Сьогодні унікальний святковий день – День захисника України та Покрови, Свято українського козацтва і річниця створення УПА. 

До речі, «козак» з тюркського – вільна людина. Вільні люди, лицарі духу – козаки, були тими, для кого життя не мало сенсу без свободи. Саме вони створювали та захищали Україну, виборюючи її волю та незалежність і завжди були готові без коливань за це віддати своє життя. 

Продовжувачі героїчної традиції козаків, воїни УПА, повстали, виборюючи самостійність рідної землі, кинувши виклик найпотужнішій тоталітарній імперії того часу. Вони йшли на смерть, усвідомлюючи, що немає іншого шляху до незалежності держави.

Саме такі люди заклали фундамент, на якому постала наша країна. Сучасні захисники України гідно продовжили цю лицарську естафету, давши відсіч російським загарбникам.

Україна існує тільки завдяки тому, що у неї є справжні воїни-захисники. Ті ж, хто не бажає зрозуміти, що свободу і незалежність треба захищати, навіть ціною власного життя, приречені бути переможеними і приниженими. 

У цей день згадаймо найкращих синів і доньок України, які віддали свої життя, захищаючи нашу країну.  Саме відповідальність перед їх пам’яттю примушують нас сьогодні не здаватися, не відступати, а йти вперед та перемагати!

Тільки сильну Україну поважатимуть союзники і партнери, тільки сильну Україну боятимуться вороги! 

Зі святом, справжні захисники! Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу рідну Україну!

Слава Україні!

Героям слава!


Спільноти прихильників
Підписатися на новини