Входження Ісуса Христа до Єрусалиму
25 квітня 2021, 10:06

Друзі, вітаю вас зі святом! Вже другий рік ми змушені жити в умовах локдауну. Пандемія примусила святкувати великі християнські свята у напівпорожніх храмах, соборах, церквах та молитовних будинках. Але ніякий локдаун не здатний зіпсувати святковий настрій тим, кому для спілкування з Ісусом Христом не потрібен антураж та багатогодинні літургії, тим, у кого Він завжди у серці.

Згадуючи походження сьогоднішнього свята, не можна не згадати як радів народ, коли Ісус в’їжджав до Єрусалиму. Йому кричали “Осанна!”. Люди, які кидали під ноги Христу одяг та пальмове гілля, за декілька днів, шаленіючи, вже вимагали Його розіп’яти.

Ця історія свідчить про нестійкість та відносність уподобань натовпу та його прихильності, що за лічені дні можуть перетворитися на лють і ненависть. Люди чекали від Христа див, безкоштовної їжі, зцілення та швидкого вирішення своїх проблем, а Він натомість, вигнавши торговців із храму, запропонував їм спасіння, замість смачної вечері. 

Люди бажають перемагати ворогів та вирішувати складні питання не ціною єднання, надзусиль і втрат, а завдяки переконливим обіцянкам швидких рішень від чергового популіста. Мільйони продовжують сподіватися на розв’язання найскладніших проблем без жодних зусиль, бажають змінювати навколишній світ, не бажаючи змінюватися самі, хочуть жити в гарних умовах, продовжуючи забруднювати все навколо себе. 

Христос прийшов у цей світ не для того, щоб розважати, годувати чи лікувати – Він прийшов, щоб дати нам віру в Бога, віру в себе, подарувати свободу, – свободу від гріха, дати можливість зрозуміти сенс власного життя, та отримати перемогу над брудом власної душі, над своїм страхом, а головне – перемогу над самою смертю! Він вже входить до вашого міста. Не забудьте Його привітати. 

Зі святом!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини