Свято, що змінило світ
20 червня 2021, 06:49

Друзі, зі святом, з Днем Святої Трійці!

На п’ятдесятий день після Воскресіння Христового, як і попереджав Ісус своїх учнів, на апостолів зійшов Дух Святий. Після чого вони отримали харизму (з давньогрецької Дар Божий), сильно змінившись, набули знання різних мов, здатність до пророцтва, до зцілення важких хвороб, стійкість до отрути та багато інших надзвичайних здібностей. 

Отримавши ці унікальні здібності, учні Христа не почали розважати володарів позитивними пророцтвами, заробляючи політичні бали, не відкрили приватні практики зцілення чи перекладів. Жоден з цих дарів вони не використали для себе. Все це їм було потрібно, щоб проповідувати Євангеліє по всьому світу. По всій Землі вони понесли слово правди та спасіння, змінюючи своїм жертовним служінням навколишній світ та людей, яких зустрічали на своєму шляху. 

У день П’ятидесятниці Апостол Петро, вийшовши до натовпу на Єрусалимській площі, вперше проповідував про воскресіння Христове. І, як сказано в Біблії, після його натхненної проповіді близько трьох тисяч чоловік покаялися та хрестилися. Тому цей день – день П’ятидесятниці, вважається днем народження християнської Церкви. 

Уявіть собі, зовсім невелика група учнів Христа, яку надихнув Святий Дух, змінила світ, заклавши фундамент сучасної цивілізації, довела, що немає нічого неможливого, коли в тебе є справжня віра та Боже благословення! 

Змінювати світ вони почали з того, що змінили себе. Їх найбільші перемоги почалися з перемог над собою, над своїми страхами, лінощами, невір’ям та іншими різноманітними вадами. Апостоли, перші учні Христові, – це історичні постаті, їх життя – важлива складова історії нашої цивілізації. Їх досвід, їх служіння, їх шлях – дієвий дороговказ шляху до перемоги, до величі і процвітання! 

Вибираючи не пустопорожні балачки, а дії, віру не в “дива”, а в Бога, сподіваючись не на зовнішню допомогу, а на власні сили, власний розум і власну волю, – тільки так можна перемогти та  побудувати Велику країну!

Зі святом! З нами Правда, з нами Бог! Нехай Господь благословить Україну і кожного з вас!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини