Свято Гідності та Свободи
21 листопада 2019, 11:12

21 листопада 2013 року в Києві розпочалися протестні акції, які з часом переросли в одну з найважливіших в історії України подій - Революцію Гідності. 

Майдан розпочинався як відповідь на жорстокість та свавілля влади, на відсутність справедливості і правосуддя, на реальну небезпеку втрати європейської перспективи та навіть незалежності держави. Зруйнована корумпованою владою економіка країни вже не могла існувати без зовнішнього кредитування. Спроби знайти значні кредитні ресурси в Європі Янукович маскував під євроінтеграційні прагнення. Але, не отримавши кошти, швидко згорнув цю бутафорію, відмовившись від підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Головним кредитором цього збанкрутілого режиму залишився його справжній господар - Кремль. В обмін на їх підтримку, Янукович, Азаров і Ко готували вступ України до митного та військово-політичного союзу з Росією, що було фактично повною втратою  незалежності нашої країни. 

Але народ України вирішив сам обрати свою долю і вийшов на Майдан. Так почалася Революція Гідності. Важкі випробування, кров і жорстокість озвірілого режиму не зупинили патріотів. Найкращі сини та доньки України віддали за перемогу своє життя. Пам’ятаймо!..

Після перемоги Революції Гідності за декілька місяців 2014 року були виконані вимоги Майдану. Відсторонені від влади Янукович, Азаров, всі керівники силових структур відповідальні за кров українців, проведена люстрація. Відновлена демократична Конституція, скасовані всі диктаторські закони, звільнені політв’язні, проведені чесні демократичні президентські та парламентські вибори. Після підписання Угоди про асоціацію з ЄС розпочалася реальна європейська та євроатлантична інтеграція України. Але головне - українці довели собі і всьому світу, що здатні захистити свою свободу, незалежність і майбутнє своїх дітей!


Спільноти прихильників
Підписатися на новини