Шануймо Конституцію та нашу державу!
28 червня 2021, 07:42

Лише на п’ятий рік своєї незалежності в нашій країні змогли прийняти власну Конституцію, і вже чверть століття ми живемо за Основним законом. Було багато спроб його змінювати та підлаштовувати під потреби тих чи інших політичних сил. У 2010 році Віктор Янукович, ставши президентом, у незаконний спосіб змінив Конституцію, здійснивши, фактично – констутиційний переворот та узурпувавши владу в країні. 

Одним із перших рішень, яке ми прийняли після перемоги Революції Гідності, було відновлення демократичної Конституції. Україна знову стала парламентсько-президентською республікою. Дуже важливе доповнення до Конституції, внесене нашою командою, стосувалося безальтернативності для України європейської та євроатлантичної інтеграції, що дуже сильно дратує зовнішніх та внутрішніх ворогів нашої держави.

Можна мати досконалий Основний закон, але ігнорувати та не виконувати його, і тоді хаос, відсутність справедливості, правове свавілля та деградація держави стають неминучими. На превеликий жаль, саме це демонструє чинне керівництво країни, яке, отримавши повну монополію влади: законодавчу, виконавчу та, намагаючись підпорядкувати собі судову гілку влади, нехтує Конституцією та українським законодавством. Але досвід показує, що такий шлях очільників будь-якої країни веде до їх самознищення та зникнення з політичної арени.

Сучасної правової держави не може бути там, де не поважають Основний закон, де превалює невігластво та правовий нігілізм. Відновивши повагу до Конституції, ми відновимо повагу до своєї держави та її громадян! Шануймо Конституцію та нашу державу! 

Зі святом!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини