Пам‘яті Віктора Івановича Гвоздя
28 травня 2021, 19:53

Трагічно обірвалося життя справжнього патріота України, людини, яка присвятила  життя захисту своєї країни, - генерала Віктора Івановича Гвоздя, який очолив Службу зовнішньої розвідки України в лютому 2014.

Зараз багато людей розповідає про свій героїзм, зокрема, в часи Революції Гідності, але в ті дні, коли здавалося, що шансів протистояти потужній агресивній та жорстокій владі немає ніяких, на Майдані було мало офіцерів, а тим більше генералів, які не боялися кинути виклик кривавому режиму. Одним з таких генералів був професійний розвідник Віктор Гвоздь, який працював в нашому Штабі Спротиву з першого до останнього дня революції. Тому в мене не було питань, кого призначити після перемоги Революції Гідності на Службу зовнішньої розвідки України, керівництво якої втекло разом з Януковичем в Росію, здавши всю закриту інформацію про діяльність української розвідки ворогу. 

Службу потрібно було підіймати з нуля в умовах війни, яку розв‘язала Росія проти нашої держави. Саме Віктор Іванович зайнявся відновленням розвідки, зруйнованої режимом Януковича, забезпечуючи нас інформацією в найбільш драматичні часи новітньої історії України. 

Мужній, чесний, надійний професіонал і патріот. Саме таким запам‘ятається Віктор Іванович тим, хто служив разом з ним, хто разом з ним захищав свою країну. Вічна пам‘ять і Царство небесне.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини