Ми самі повинні захистити, очистити і розбудувати нашу країну
22 січня 2023, 08:11

В цей день 104 роки тому на Софіївській площі у Києві був проголошений Універсал про Злуку між ЗУНР та УНР в єдину соборну Україну.  «...Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України – ЗУНР (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна УНР», – йдеться в тексті Універсалу.

Це була подія, до якої українці йшли кілька століть. Але об’єднання, – таке очікуване і необхідне, – відбулося лише на папері. Розкол, конфлікти і розбіжності серед українських лідерів призвели до втрати країни на довгих 70 років. 

В умовах нової визвольної війни, війни за право існувати Україні, як державі, питання соборності та єдності для нас актуальні, як ніколи. Щодня ми боремося за єдину та неділиму Україну. Саме за це вмирають наші брати і сестри. 

Ніхто не вірив що ми вистоїмо та утримаємо країну в 2014 році, ніхто не сподівався, що ми вистоїмо в 2022. Сьогодні ж всі цивілізовані країни з повагою і надією дивляться на те, як потужна, сильна, незалежна Україна стає ключовим фактором боротьби за демократію і цивілізацію проти терору та тоталітаризму в світі.

Ми розуміємо, що ніхто не подарує нам сильну демократичну країну, чесні прозорі суди, відсутність корупції, моральну авторитетну владу. Ми самі повинні  захистити, очистити і розбудувати нашу країну, не давши її зруйнувати та розірвати ані зовнішнім, ані внутрішнім ворогам. В єдності – наша сила! З нами Бог, з нами Україна і з нами буде перемога!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини