Маніпуляції навколо легалізації
14 липня 2021, 20:47

Друзі, під моїм зверненням до Верховної Ради з’явилась достатньо велика кількість коментарів на підтримку законопроекту про легалізацію канабісу в Україні. Хочу дати відповідь на більшість цих дописів та спростувати тиражовані деякими ЗМІ маніпуляції.

Під прикриттям нібито турботи про тяжкохворих пацієнтів та полегшення їх страждань в реальності йдеться про легалізацію в Україні багатомільярдної індустрії виробництва наркотичних препаратів та напівнаркотичної продукції широкого вжитку, споживачами якої, в першу чергу, стануть не хворі, а молодь і навіть діти. 

Значні ресурси вкладаються в пропаганду “унікальних властивостей” канабісу. Людей вводять в оману, прикриваючись тезами, що полегшення стану тяжкохворих не відбудеться доки не буде запущене промислове виробництво канабісу без будь-якого контролю і обмежень.

В чому полягають маніпуляції?

В Україні, як і в інших країнах, використовуються в лікувальних цілях багато медичних препаратів, виготовлених з опійного маку – це широкий спектр знеболюючих засобів. Але для того, щоб застосовувати їх у лікувальних цілях ніхто не вносить закон про легалізацію опію, морфію чи героїну, які як були, так і залишаються в переліку наркотичних засобів, заборонених для безконтрольного вжитку. Відсутність легалізації вирощування опійного маку та виробництва похідних з нього не заважає використовувати препарати із вмістом опію в медицині та отримувати їх хворими за рецептом лікаря. 

Те саме стосується медичного застосування будь-яких ліків, зокрема, і ліків з канабісом. Вони також мають пройти перевірку та ліцензування в системі МОЗ, підтвердити свою ефективність при лікуванні та безпечність при застосуванні. Після чого їх можна буде отримати за рецептами лікарів. Для цього немає потреби в окремому законі для легалізації канабісу та виробленої з нього продукції, а також створення неконтрольованого ринку коноплі/марихуани для зростання прибутків наркоділків. 

Щодо побажань, озвучених у деяких дописах болю та важких хвороб для моєї родини. Хочу повідомити цим доброзичливим добродіям, що моя дружина пройшла надзвичайно важке лікування онкології. Але біль вона знімала зареєстрованими в Україні легальними лікарськими препаратами. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини