День військової слави
5 липня 2020, 13:43

Друзі, сьогодні перша неділя липня, надзвичайно насичена на пам’ятні дати – День Військово-морських сил ЗСУ припав на День звільнення Слов’янська та Краматорська. 

З початку незалежності України її флот, як і всі Збройні Сили, невпинно скорочувався та доводився до руйнації корумпованими чиновниками та прямими агентами Кремля, які роззброюючи армію та підписавши Харківські угоди, працювали на знищення обороноздатності країни та здачу ворогу української землі. 

Події 2014 року цьому доказ. Понад 70% (9478 з 13 468 осіб), військовослужбовців Збройних Сил України, розташованих в Криму, зрадили свою країну, перейшовши на бік російського агресора. Саме завдяки героям, які не здались, які не зрадили присязі і гідно трималися в облозі до кінця, ми змогли розпочати швидке відновлення  розукомплектованої, неозброєної, ненавченої армії. 

Саме завдяки солдатам і морякам, що залишилися вірними своїй країні, а також патріотам-добровольцям, ми змогли зупинити ворога, звільнити значну частину нашої землі та довести всьому світу, що українці здатні захистити свою свободу і незалежність. 

В цей день завдяки незламним бійцям ЗСУ, Нацгвардії та добровольчих батальйонів МВС було звільнено Слов’янськ та Краматорськ. Дуже важливо, що під час проведення цих операцій жоден з місцевих мешканців не постраждав.

В українського флоту славна історія, яка почалася ще з походу київського князя Олега на Візантію у 911 році, де він прибив на знак перемоги свій щит на брамі тодішнього Цареграду. Я вірю, що в українського флоту не тільки славна історія, а й велике майбутнє завдяки нашим мужнім та відважним воїнам. 

Для зміцнення ВМС потрібні не гарні промови, а значні зусилля і мобілізація ресурсів. Щоб зупинити нахабство Російської Федерації в Чорному та Азовському морях, необхідно оснащувати флот потужними ракетними комплексами, що здатні знищити будь-які кораблі агресора навіть в місцях їх базування. Для цього потрібно не тільки стрімити гарні відеоролики, а й фінансувати ракетні програми. 

Щиро вітаю бойовий склад та ветеранів Військово-морських сил зі святом, а також наших воїнів-визволителів, які зупинили російського агресора та звільнили значну частину українського Донбасу!

Нехай Господь береже Україну і кожного з вас!


Спільноти прихильників
Підписатися на новини