День пам’яті та примирення
8 травня 2020, 10:42

Сьогодні світове співтовариство відзначає День пам’яті і примирення. 

У Другу світову війну було втягнуто майже 70 держав і 80% населення земної кулі. Внаслідок найкривавішої війни, яка тривала шість років, загинуло близько 60 мільйонів людей. Це найбільша трагедія за всю історію людства, яка продемонструвала, наскільки хиткою може бути рівновага між миром і війною, життям та смертю… 

Війни, епідемії, економічні кризи, природні катаклізми – це те, що постійно загрожує людству. Щоб втриматися проти всіх цих загроз потрібно не тільки пам’ятати про страшні наслідки, але, зробивши правильні висновки з уроків історії, застосовувати на практиці ці знання. 

Те, що агресора неможливо умиротворити, було зрозуміло за наслідками Другої світової війни. Скільки б не намагався світ задовольнити територіальні претензії Гітлера, йому було замало. Так і сьогодні, світове співтовариство, намагаючись умиротворити чергового агресора, заплющує очі на спроби Росії відновити криваву імперію, лише розбурхуючи апетити Кремля. Пам’ятаймо та робімо все, щоб не повторити трагічні помилки минулого, які в сучасних умовах можуть призвести до катастрофи планетарного масштабу!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини