285 день повномасштабної війни, міжнародний День волонтера
5 грудня 2022, 11:24

Потужний волонтерський рух народився на Майдані. Сотні тисяч людей, які піднялися, щоб захистити свою гідність, свободу та майбутнє, вистояли в холодні зимові дні, тому що теплі речі, гаряче харчування, медичну допомогу, все, що необхідно для боротьби, – забезпечили волонтери. Саме волонтерська цілодобова робота підтримувала Майдан, а не “мільярди доларів західної допомоги”, вигадані російською пропагандою. 

Коли ворог підступно напав на Україну у 2014 році, а в ЗСУ та добробатах нічого не було окрім стареньких “калашів”, саме волонтерський рух взяв на себе забезпечення всім необхідним – від харчування до засобів захисту, від тепловізорів до перших безпілотників. 

Наш військовий підрозділ, як і багато інших, зустрів ворога у лютому цього року без жодного бронежилета та кевларового шолома, без зимової форми та зв’язку, без логістичного забезпечення елементарних потреб. І знову волонтери закрили пролом і наші потреби. В умовах тотальної війни національний волонтерський рух піднявся на новий, ще більш потужний рівень. До традиційної допомоги додалися сучасні потужні БПЛА, позашляховики та вантажівки, бронетехніка, надійні засоби захисту та зв’язку, генератори, медичне забезпечення та багато іншого, що допомагає, захищає та рятує життя нашим воїнам. 

Дякую вам, дорогі друзі. Ви робите все, щоб наблизити перемогу!

З професійним святом, українці-волонтери! Нехай Господь береже вас і Україну. 

Слава Україні!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини