2 000 років тому маленька група учнів Христа перемогла найпотужнішу язичницьку імперію!
19 травня 2024, 08:30

Сьогодні католики й протестанти в Україні та в усьому світі святкують день Трійці – П’ятидесятниці, день народження Церкви Христової.

У цей день на учнів Ісуса Христа зійшов Дух Святий. «Раптом почувся з неба шум, ніби від сильного вітру, і наповнив увесь дім, де вони сиділи. І побачили щось подібне до вогняних язиків, що розділилися й зупинилися по одному на кожному з них. І всі наповнилися Святим Духом та почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти» (Дії Апостолів 2:2-4).

Отримавши силу Духа Святого, апостоли з простих переляканих людей перетворилися на незламних героїв, які, перемагаючи страх і смерть, понесли Євангелії по всьому світу.

У цей день Апостол Петро вперше проповідував про воскресіння Христове величезному натовпу на Єрусалимській площі. Після його натхненної проповіді близько трьох тисяч чоловік покаялися й хрестилися. Так народилася християнська Церква. 

Зараз щодня кожен із нас проходить випробування, яких комусь вистачило б на ціле життя. Без Божої підтримки витримати всі ці випробування було б неможливо. Бо Господь завжди з нами – дає нам захист, надію та силу до боротьби. 

Дві тисячі років тому маленька група учнів Христа змогла перемогти найпотужнішу язичницьку імперію, змінивши хід історії людства! Сьогодні українці протистоять найжорстокішій імперії сучасності, доводячи, що зло, яким би потужним воно не було, все одно приречене. З нами правда, з нами Бог, і з нами буде перемога! Зі святом, друзі!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини