Зрив голосування за визнання Росії державою-агресором - злочин проти України
5 жовтня 2017, 21:40

Блокування трибуни депутатами «Самопомочі» та інших радикально налаштованих політичних сил під час розгляду питання про визнання Росії агресором та деокупацію Донбасу – злочин проти власної країни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час брифінгу у четвер.

За його словами, для того, щоб не давати підстав для спекуляцій, «за ініціативою «Народного фронту», «Радикальної партії» та інших політичних сил, представлених у Парламенті, було ухвалено рішення щодо виключення з закону при голосуванні в першому читанні згадки про Мінські домовленості, про що й оголосив з трибуни народний депутат Бурбак».

«Як тільки депутати «Самопомочі» побачили, що в залі є голоси для того, щоб визнати Росію агресором, та визначити стратегію деокупації Донбасу, вони кинулись блокувати трибуну, зірвавши прийняття закону, та влаштувавши свято для російських політиків і ЗМІ», - сказав О. Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що Верховна Рада України не спромоглася ухвалити стратегічний законопроект, і «цей злочин п’ятої колони проти власної країни неможливо прикрити популістськими гаслами». «Такій провокації немає виправдань», - сказав він.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини