Збройні Сили України отримали нові літаки, гелікоптери та БПЛА
1 грудня 2018, 19:48

Сьогодні на аеродромі під Києвом Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко передав до Збройних Сил України потужну військову техніку. 

До складу Збройних Сил України було передано бойові літаки: багатоцільові винищувачі Міг-29, важкі багатоцільові високоманеврові всепогодні винищувачі Су-27, бойові та транспортні гелікоптери, навчально-бойові літаки Л-39 та безпілотні авіаційні комплекси.

На аеродромі були присутні Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов,  Міністр оборони України Степан Полторак, Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.  

Після церемонії передачі техніки до ЗСУ присутні оглянули  новий український військово-транспортний літак АН-77. За словами Секретаря РНБО України, цей літак - “один з найкращих у своєму класі, та повністю відповідає стандартам НАТО”. “Унікальність цієї потужної повітряної машини в тому, що їй для зльоту і посадки достатньо 800 метрів непідготовленого грунту. Габарити вантажної кабіни повітряного судна дійсно вражають, він може перевозити великогабаритну та важку військову техніку, гвинтокрилита 300 десантників, і повинен стати основним літаком Десантно-штурмових військ України”, - наголосив О. Турчинов.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини