Завдання ДК «Укроборонпром» - забезпечити армію зброєю та військовою технікою, яка переламає хребет ворогу
29 серпня 2016, 14:53

Завданням для підприємств ДК «Укроборонпром» є забезпечення армії зброєю та військовою технікою, яка переламає хребет ворогу.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи на урочистостях з нагоди п’ятиріччя заснування ДК «Укроборонпром».

О.Турчинов зазначив, що до складу Концерну входять провідні оборонні підприємства, відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Секретар РНБО України також констатував, що Будапештський меморандум, який мав би гарантувати Україні захист і недоторканність кордону, «насправді виявився звичайним папером, який ніхто, на превеликий жаль, не збирався виконувати». За його словами, «агресора намагалися умиротворити замість того, щоб жорстко зупинити».

«В таких умовах наша країна була змушена розраховувати виключно на власні сили. Відродження національного оборонпрому стало запорукою виживання України», - заявив О.Турчинов, зазначивши, що підприємства Концерну змогли забезпечити Збройні Сили України, Національну гвардію та інші військові формування якісною зброєю і військовою технікою.

«Фронт проходив не тільки уздовж лінії розмежування. Фронт проходив через наукові установи, конструкторські бюро, виробничі цехи,  де створювалася українська зброя, завдяки якій наші герої-військові змогли зупинити агресора і частково звільнити українську територію, - підкреслив Секретар РНБО України. - За два останніх роки Концерн «Укроборонпром» пройшов шлях, який багато аналогічних підприємств проходять десятиліттями». «У нас не було часу на «розкачку», на традиційні розмови і дискусії, треба було працювати вдень і вночі, і наші науковці, виробничники, конструктори гідно виконали поставлені завдання», - сказав він, додавши, що нині Концерн використовує інноваційні підходи, залучає молодих талановитих фахівців, створює нові робочі місця.

О.Турчинов повідомив також, що за два останніх роки обсяг виробництва підприємств Концерну збільшився втричі.

«Сьогодні завдання, яке поставлено перед нашими виробниками, конструкторами і науковцями, - створити сучасну і якісну зброю і військову техніку, яка ні в чому не поступається російським аналогам. Ми маємо забезпечити армію зброєю та військовою технікою, яка переламає хребет ворогу!», - заявив О.Турчинов.

Ще одним важливим завданням Секретар РНБО України назвав відновлення позицій українських виробників зброї і техніки на світових ринках. За його словами, зброя і військова техніка вітчизняного виробництва проходять випробування на полі бою, і тому попит на них збільшуватиметься. «Пріоритетне завдання оборонпрому, - щоб коли говорять «українська зброя», всі розуміли, що це - найкраща зброя. Це є зброя нашої перемоги», - заявив він.

О.Турчинов також висловив думку, що Верховна Рада повинна прийняти рішення, з яким зволікає протягом року - про повернення до державного бюджету заарештованих грошей, вкрадених оточенням Януковича, оскільки це є «відповідальністю депутатів перед Збройними Силами, нашими виробниками, нашою країною».

Він подякував науковцям, конструкторам, інженерам, робітникам підприємств ОПК, які «разом з нашими героїчними військовими захистили нашу країну».

Секретар РНБО України вручив державні нагороди найкращим представникам заводів ДК «Укроборонпром».  

У заході також взяли участь Міністр оборони України Степан Полторак, Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, народні депутати, керівництво «Укроборонпрому» та керівники більше 100 керівників заводів ДК «Укроборонпром».

Учасникам заходу було продемонстровано модель нового багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу «Горлиця» та зразок безпілотного тактичного багатоцільового броньованого транспортного засобу «Фантом».

Багатоцільовий авіаційний комплекс «Горлиця» розробляється на ДП «Антонов» у кооперації з провідними підприємствами України. Це буде перший вітчизняний безпілотний комплекс, який, у тому числі, може нести потужні засоби ураження. Практична відстань його польоту становитиме понад 1000 км.

Безпілотний тактичний багатоцільовий броньований транспортний засіб «Фантом» - це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. «Фантом» здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові завдання.

Також було презентовано нові потужні бойові модулі для бронетехніки: новий 60-мм, 80-мм міномет, вироблений за стандартами НАТО, вітчизняні авіаційні та протитанкові ракети, виготовлені з вітчизняних комплектуючих, снайперську зброю та бронетанкову техніку.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Урочистості з нагоди п’ятиріччя заснування ДК «Укроборонпром»


Спільноти прихильників
Підписатися на новини