РНБО України на засіданні розглянула питання забезпечення додаткового фінансування сектору безпеки і оборони в межах бюджету поточного року, а також введення персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)
16 вересня 2016, 19:59

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні розглянула питання забезпечення додаткового фінансування сектору безпеки і оборони в межах бюджету поточного року, а також введення персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Зокрема, Кабінету Міністрів України за підсумками засідання доручено внести зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з метою збільшення фінансування Міністерства оборони, Головного управління розвідки Міністерства оборони,  Національної поліції, Державної прикордонної служби та інших силових структур.

Відповідний проект закону буде внесено до Верховної Ради України найближчим часом.

Також на засіданні було розглянуто питання продовження дії запроваджених РНБО України у вересні 2015 року персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також застосування додаткових санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

Окремо РНБО України ухвалила рішення про застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України. Йдеться, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені, й досі незаконно утримуються на території Росії.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини