Ворог не облишає спроб дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні методами гібридної війни
30 листопада 2016, 12:35

Ворог не облишає спроб дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні, використовуючи методи гібридної війни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ворог не зміг прорвати нашу оборону на фронті, тому постійно здійснює спроби підірвати ситуацію зсередини. Це повністю вписується в теорію гібридної війни, яку проти нас веде Російська Федерація. Головне їхнє завдання - це повна внутрішня дестабілізація, безлад і хаос. Зрозуміло, що країна, занурена в хаос, не здатна забезпечити свою оборону. Саме тому на дестабілізацію всередині країни чітко спрямовані дії спецслужб Російської Федерації, - сказав О.Турчинов. - Вони намагаються розхитувати ситуацію через проросійські ЗМІ, спеціально створені групи в соціальних мережах, через екстремістські організації та агентуру впливу в українській політиці...».

При цьому Секретар РНБО України наголосив, що спроби дестабілізувати ситуацію через масові акції, які мали перейти в масові заворушення 15-го і 21-го листопада, зазнали поразки, оскільки їх не підтримав народ. «У результаті відбулися «хороводи покупної масовки» 15-го, локальні витівки хуліганів і мародерів - 21-го. Звичайно, і 15-го, і 21-го на вулицях Києва були і прості, патріотично налаштовані люди, що вийшли захистити свої права або відзначити третю річницю революції, але їх було не дуже багато, і вони не були націлені на провокації», - сказав О.Турчинов.

«Я вірю в мудрість нашого народу, його відповідальність за свою країну. З іншого боку, і влада повинна виконувати свої функції так, щоб у людей не було підстав виходити на вулицю. Фактично, має бути соціальний договір між владою і суспільством, коли влада робить у найскладніших умовах все можливе для стабілізації ситуації, демонструє прозорість мобілізації і розподілу обмежених ресурсів, забезпечує безпеку громадян і поетапність збільшення їх доходів. При цьому і громадяни підтримують стабільність і безпеку своєї країни з огляду на ті загрози, які стоять перед нами», - підкреслив Секретар РНБО України.

«Ворог, який веде проти нас гібридну війну, намагається все зробити для дестабілізації ситуації, для делегітимізації і знищення системи влади в країні, щоб дискредитувати і ізолювати Україну, зруйнувати керованість і захищеність, придушити здатність до опору, - заявив О.Турчинов. - Але я впевнений, що ці плани «кремлівські мрійники» ніколи не зможуть здійснити».

Повний текст інтерв'ю | Інтерфакс-Україна

Спільноти прихильників
Підписатися на новини