Виробництво сучасної та ефективної зброї неможливо без фундаментальних наукових досліджень
6 грудня 2018, 12:06

Виробництво сучасної та ефективної зброї неможливо без фундаментальних наукових досліджень. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у четвер у Києві, відкриваючи виставку-презентацію науково-технічних розробок і технологій установ НАН України «Наука – обороні та безпеці держави», присвячену ювілейній даті – 100-річчю заснування Національної академії наук України.

На виставці були представлені результати роботи академічних наукових закладів та спільні розробки українських вчених з підприємствами ДК«Укроборонпром» та «Лігою оборонних підприємств України».

За словами О. Турчинова, впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництві нового озброєння і військової техніки  «єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою».

«Виставка стане майданчиком для опрацювання нових програм співпраці вчених Національної академії наук і Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Державного космічного агентства та Держконцерну «Укроборонпром» а також приватних підприємств оборонно-промислового комплексу», - сказав він.

На думку Секретаря РНБО України, представлені на цій виставці розробки повинні отримати високу оцінку наших військових: «Це і принципово нова броня для наших танків і БТР, і системи протидії ворожим ракетам, і нові маскуючі покриття, які дозволяють залишатися невидимими навіть в інфрачервоному спектрі світла, і багато інших винаходів, що значно зміцнять наш оборонний потенціал».

За його словами, знаменним є те, що відкриття виставки відбувається в День Збройних Сил України, «фактично ця виставка - це привітання наших славетних воїнів з їх професійним святом від науковців».

«Для протидії військовій агресії жорстокого та сильного ворога замало мужності, професіоналізму та патріотизму наших солдат та офіцерів, їм необхідна нова сучасна ефективна зброя та військова техніка, а це неможливо без глибоких наукових досліджень та розробок», - зазначив О. Турчинов.

«Без мобілізації наукового потенціалу нації, без перетворення інтелекту країни на потужну зброю ми не зможемо перемогти в цій війні. Це найважливіша проблема і пріоритетне завдання», - резюмував він.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини