Випробування українських ракет довели, що Україна здатна захистити свої рубежі на Чорному та Азовському морі
5 грудня 2018, 12:54

Випробування українських ракет довели, що Україна здатна захистити свої рубежі на Чорному та Азовському морі. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань на військовому полігоні в Одеській області.

 За його словами, під час випробувань було досягнуто важливих результатів, зокрема, проведено успішну льотну перевірку українських крилатих ракет, та відпрацьовано берегову оборону за допомогою модернізованого ракетного комплексу С-125.

“Завдання, яке було поставлене сьогодні для крилатих ракет, - перевірка на дальність та точність ураження надводних цілей”, - сказав Секретар РНБО України, додавши, що ціль було знищено на  відстані 280 кілометрів.

О. Турчинов повідомив, що для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Окрім того, О. Турчинов сказав, що для посилення берегової оборони здійснено перевірку точності та надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, що пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

“За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось 8 пусків під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже гарний результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря,  та значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя”, - наголосив О. Турчинов. 

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки та військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, який був задіяний для координації ракетних стрільб.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини