Використання «казачих» підрозділів на заходах ФІФА є неприпустимим
14 червня 2018, 15:23

Використання «казачих» парамілітарних угруповань під час Чемпіонату світу з футболу-2018 в РФ є неприпустимим. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі агентству Reuters.

За словами Секретаря РНБО України, використання «казаків» під час Чемпіонату світу з футболу є свідченням нездатності керівництва РФ забезпечити правопорядок силами державних органів, а використання на заходах ФІФА таких підрозділів є неприпустимим.

Крім того, на думку О. Турчинова, бездіяльність ФІФА та міжнародної спільноти у цьому питанні свідчать про фактичну підтримку російської агресії проти України. «З боку ж міжнародного співтовариства, погодження з такими діями є погодженням та фактично підтримкою агресії проти України», - зазначив Секретар РНБО України.

За даними агентства Reuters, понад 800 членів шести так званих «казачих» організацій забезпечуватимуть патрулювання вулиць, фан-зон та командних баз під час Чемпіонату світу з футболу на території РФ. Щонайменше 19 ідентифікованих журналістами членів цих організацій брали участь у війні на сході України у складі російсько-терористичних угруповань, а також у складі підтримуваних Кремлем приватних військових компаній, що воюють в Сирії на боці проасадівських військ.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини