Відбулися випробування нового мобільного комплексу крилатих ракет
5 квітня 2019, 17:14

В Україні успішно відбулися випробування нового мобільного комплексу крилатих ракет. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань в Одеській області.

За його словами, сьогодні відбулися випробування нового мобільного комплексу крилатих ракет, “що був створений українськими вченими, конструкторами та виробничниками у рекордно короткий термін”.

“До складу комплексу входить універсальна самохідна пускова установка, транспортна машина для перевезення ракет, транспортно-заряджаюча машина та командно-штабний модуль”, - сказав О. Турчинов, додавши, що всі складові комплексу, як і сама високоточна крилата ракета Р-360, ніколи раніше не вироблялися в Україні, «тому ці випробування мають принципове значення для зміцнення оборонного потенціалу нашої держави”.

Секретар РНБО України повідомив, що під час випробувань перевірялися робота всіх складових ракетного комплексу та льотні характеристики ракети. “Крилата ракета виконала унікальне за складністю польотне завдання: пролетівши понад 100 км у напрямку моря, зробила розворот на 180 градусів, і на зворотному шляху точно вразила ціль”, - розповів О. Турчинов, додавши, що політ та маневрування ракети фіксувалися технічними засобами спостереження як на береговій лінії, так і на острові Зміїний.

“Нові мобільні комплекси крилатих ракет можуть швидко  виходити на визначені бойові позиції  та за лічені хвилини бути готовими до нанесення ракетного удару”, - зазначив він, наголосивши, що українські крилаті ракети Р-360 “здатні точно  вражати надводні та наземні цілі на відстані понад 300 км”.

За словами О. Турчинова, всі складові комплексу і сама ракета “відмінно відпрацювали завдання та довели відповідність заданим характеристикам”. 

Секретар РНБО України розповів, що цікавою особливістю сьогоднішніх випробувань було залучення до участі в них курсантів та офіцерів Інституту Військово-морських сил Національного університету “Одеська морська академія”.

“Сьогодні ми створюємо принципово нову зброю, яку ніколи не мала українська армія, і тому вже на рівні випробувань починаємо готувати військових фахівців, які повинні бути підготовлені до експлуатації та бойового застосування сучасних та високоточних ракетних комплексів”, - резюмував О. Турчинов.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини