Відбулась зустріч Олександра Турчинова з Генеральним директором МЗС Великої Британії з безпекових та консульських питань Філіпом Бартоном
6 липня 2018, 12:58

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з Генеральним директором МЗС Великої Британії з безпекових та консульських питань Філіпом Бартоном. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання в секторі безпеки і оборони України та російську агресію на сході нашої країни.

«Незважаючи на чергову домовленість щодо припинення вогню, обстріл нашої території з боку російсько-терористичних угруповань триває», - сказав О.Турчинов.

За його словами, попри продовження російської агресії, реформування сектору безпеки і оборони не припиняється, про що свідчить «Закон про національну безпеку України», який вчора підписав Президент України.

«Цей закон для нас є важливим кроком в напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції», - наголосив Секретар РНБО.

Окрім того, співрозмовники обговорили потенційні напрямки військово-технічної співпраці між Україною та Великою Британією. «Нам потрібна нова якість в цьому питанні», - сказав О. Турчинов, додавши, що для інтенсифікації такої співпраці РНБО ухвалила дуже важливе рішення щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для підприємств оборонно-промислового комплексу.

В цьому контексті Секретар РНБО наголосив, що Україна зацікавлена у спільних інвестиційних проектах в оборонно-промисловому комплексі з партнерами з країн-членів НАТО.

Значну увагу сторони також приділили питанням співробітництва України та Великої Британії у забезпеченні кібербезпеки, протидії інформаційній агресії, а також співпраці спецслужб, зокрема, розвідок.

Окрім того, співрозмовники обговорили необхідність продовження санкцій проти країни-агресора Росії, та негативний вплив на енергетичну і безпекову ситуацію в Європі будівництва Північного потоку-2.

Своєю чергою Ф. Бартон привітав Секретаря РНБО з  затвердженням та підписанням закону «Про національну безпеку України», наголосивши, що Велика Британія «підтримує позитивні зміни в секторі безпеки і оборони вашої держави і надалі готова допомагати подальшому реформуванню України», - сказав Ф. Бартон.

Окрім того, він подякував Україні за ту підтримку, «яку Велика Британія отримала після подій в Солсбері».

«З боку нашого близького партнера України ми побачили велику підтримку після подій в Солсбері. Ми це надзвичайно цінуємо», - сказав Генеральний директор МЗС Великої Британії.

Ф. Бартон наголосив, що «Велика Британія підтримувала і  в подальшому підтримуватиме демократичну незалежну Україну, зокрема, і під час найближчого саміту НАТО у Брюсселі».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини