Умиротворення агресора збільшує небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі
24 травня 2016, 12:14

Демонстративна та масштабна активізація кривавих провокацій з боку російських окупаційних військ повністю перекреслюють домовленості про припинення вогню. З використанням забороненої Мінськими домовленостями важкої зброї, розташувавши вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів, вони значно посилили інтенсивність обстрілів позицій українських Збройних Сил. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму коментарі. 

«Тільки за останню добу в результаті обстрілів сім українських військовослужбовців загинули, дев‘ятеро отримали поранення», - сказав Секретар РНБО, підкресливши, що це найбільша кількість втрат за останній рік. «Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і  звільнення окупованих територій», - наголосив він.

За словами О. Турчинова, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація вздовж лінії розмежування, забороненого Мінськими домовленостями, важкого озброєння. «Крім того, - додав він, -  протягом останнього місяця значно активізувалось використання російських безпілотних літальних апаратів як розвідувальних, так і ударних». Секретар РНБО наголосив на тому, що безпілотні літальні апарати запускались не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території.

«Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль», - сказав О. Турчинов, підкресливши, що «шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та  інших реальних дій, призводить лише до зростання кількості жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі».

Спільноти прихильників
Підписатися на новини