Українці всього світу мають відчути себе однією родиною і разом працювати на спільну перемогу
1 вересня 2017, 12:41

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Президентом Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгеном Чолієм.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію на Сході України. За словами О. Турчинова, оскільки ворожі обстріли на Сході України не припиняються після чергової домовленості про припинення вогню, це є свідченням того, що «Путін не збирається забиратися з окупованої території, і для нього війна на Донбасі є важелем тиску на Європу і Україну».

Також співрозмовники обговорили можливі шляхи розв’язання проблеми блокування військово-технічної співпраці України з країнами-партнерами, а також питання звільнення політичних в’язнів-українців, яких незаконно утримують у Росії. Окрему увагу сторони приділили питанню допомоги з боку СКУ в донесенні до держав-партнерів України інформаційних повідомлень та спростуванні фейкової інформації про нашу країну, яку розповсюджує російська пропаганда.

Своєю чергою, Є.Чолій наголосив, що пріоритетом для Світового Конгресу Українців є «сприяння тому, щоб міжнародне співтовариство допомогло перемогти гібридну агресію проти України».

«Зі свого боку, ми робитимемо все, щоб закон, який підписав президент США про військово-технічну допомогу Україні, не залишився лише на папері, а став реальністю», - наголосив він.

Окрім того співрозмовники констатували, що санкційний тиск на країну-агресора має «не лише продовжуватись, але й збільшуватись».

«Українці всього світу мають відчути себе однією родиною і разом працювати на спільну перемогу», - підсумував О. Турчинов.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини