Україна, як християнська держава, може стати прикладом успіху та перемоги Давида над Голіафом
19 вересня 2019, 10:37

Християнські й консервативні течії не є монополією РФ чи породженням совка. Вони є ключем до успішного державотворення і не мають нічого спільного з російським імперським фетишизмом.  Про це сказав Олександр Турчинов в інтерв’ю журналу “Український Тиждень”.

“Усі успішні сучасні західні держави, збудовані на  євангельському фундаменті, — США, Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція, Швейцарія тощо, — були засновані як великі протестантські країни. Багато хто недооцінює значущість цього фундаменту, і якщо його зруйнувати, буде зруйновано й сучасний світ. Коли зруйнувати мораль, віру, відповідальність, настане той самий Апокаліпсис, про який попереджає нас Святе Письмо”, - зазначив Турчинов. 

За його словами, намагання РФ замаскувати свою аморальність та агресивність під неоконсервативні доктрини приречене. “Але Москва, маскуючи свій звірячий оскал, намагається загравати з консервативними течіями в сучасній Європі, і в цьому є виклик для нас. Ми повинні показати, що християнська консервативна ідеологія притаманна українцям. Що саме Україна, як християнська держава, може стати прикладом успіху та перемоги Давида над Голіафом”, - наголосив Турчинов. 

На його думку, криза ліволіберального світу призвела до руйнівних відцентрових тенденцій у ЄС, зростання впливу популізму та руйнації системи колективної безпеки. “Тому я впевнений, що велику, сильну і незалежну Українську державу можна побудувати тільки на незламному фундаменті вічних християнських цінностей”, - резюмував Олександр Турчинов. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини