Україна повертає собі позиції ракетної держави
18 жовтня 2016, 14:16

Декілька тижнів тому ми звітували про успішні пуски українських ракет на військовому полігоні, а вже сьогодні, 18 жовтня о 02 годині 45 хвилин за київським часом з острова Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 із транспортним космічним кораблем Cygnus.

Головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК, а основну конструкцію першого ступеня створили вітчизняні державні підприємства космічної галузі КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля та ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» в кооперації з підприємствами «Хартрон-АРКОС», «Хартрон-ЮКОМ», «ЧЕЗАРА», «РАПІД» та інші. Останні півтора року українські спеціалісти займалися модернізацією першого ступеню ракети-носія Antares, адаптуючи його до нового двигуна. Рішення про заміну російського двигуна, який раніше використовувався в ракеті, було прийнято у 2014 році, після того як ракета-носій через проблеми із російським двигуном вибухнула у лічені секунд після старту. Перед українськими спеціалістами-ракетниками стояло унікальне завдання: в найкоротші строки забезпечити адаптацію нового двигуна до ракети, спроектованої під зовсім інший двигун. І їм вдалося!  Наразі зміни у конструкції ракети-носія дозволили істотно підвищити її енергетичні можливості та економічну ефективність.

Вітаю всіх, хто брав у цьому грандіозному проекті участь! Україні є чим пишатися!  

Україна повертає собі позиції ракетної держави, швидкими темпами відновлюючи стратегічні позиції в ракетобудуванні. Ми створюємо сучасні військово-ракетні комплекси як для захисту нашої держави, так і найсучасніші ракетні  системи для освоєння мирного космосу.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини