Україна не вважатиме "закритим питання" щодо окупованих територій, доки вони не будуть звільнені від агресора, - Секретар РНБО
15 лютого 2016, 14:26

Поки окуповані території не будуть звільнені від агресора, Україна не вважатиме "закритим це питання". Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, коментуючи заяву прем'єр-міністра РФ Дмитра Медвєдєва, щодо "закриття питання Криму". 

"Росія мріє закрити питання Криму? Але це питання ніколи не буде закритим для нас та для світової спільноти, як і питання Донбасу, поки окуповані території не повернуться до складу України, і доки не будуть відновлені кордони нашої держави, що були визнані світовим співтовариством", - наголосив О. Турчинов. 

За його словами, для Росії є лише одна можливість "закрити це питання" - "забратись з окупованих територій". 

"В Біблії сказано: хто сіє вітер, - пожне бурю. Це означає, що агресор, який створює прецедент, намагаючись змінити існуючі кордони, невдовзі сам зіткнеться з цим питанням, але в значно більших і руйнівних масштабах. Адже Росія в умовах глибокої кризи та самоізоляції з часом не буде здатна не тільки утримувати національно-територіальні автономії, але і території, що були відірвані від інших країн, починаючи від Далекого Сходу і закінчуючи крайніми західними областями", - зазначив Секретар РНБО.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини