Україна не планує здійснювати ракетні випробування в Керченській протоці
25 листопада 2016, 21:44

Україна не планує здійснювати ракетні випробування в Керченській протоці. Так Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прокоментував заяву Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації щодо нібито «порушень українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї». 

«Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення щодо здійснення ракетних випробувань у «суверенному повітряному просторі Російської Федерації»,позбавлена здорового глузду», - сказав він. 

За словами Секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. «У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетнівипробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив О.Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів. «Тому просимо РФ не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями», - підсумував Секретар РНБО України.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини