Україна має нову потужну зброю
10 серпня 2018, 14:25

Україна має нову потужну зброю. Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, перебуваючи на Житомирському полігоні ЗСУ.

За словами Секретаря РНБО, зараз відбуваються випробування нової 155-мм самохідної гаубиці. «Її важливими характеристиками є висока мобільність, точність, дальність, а також висока швидкість ведення вогню», - наголосив він, додавши, що спеціальними боєприпасами гаубиця може вражати ціль на відстані до 60 кілометрів.

О. Турчинов також зазначив, що нова самохідна гаубиця «має натівський 155-мм калібр». «Зброя такого калібру була відсутня в наших ЗСУ, її не було в радянській армії, її немає і в сучасній російській армії», - сказав Секретар РНБО України.

Він додав, що стандартам НАТО також відповідає як система управління гарматою, так і технологія її виготовлення - на українських оборонних підприємствах.

«Зброя отримала дуже гарне дівоче ім’я – «Богдана», і я раджу ворогам України добре запам’ятати його», - підсумував Секретар РНБО України.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини