У Києві відкрилася найбільша в Україні щорічна виставка «Зброя та безпека» та авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ»
9 жовтня 2018, 15:52

У столиці відкрилася найбільша в Україні щорічна виставка «Зброя та безпека» та авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ». Українська експозиція представлена 456 учасниками від державного і приватного секторів оборонної промисловості, закордонна - 47 провідними підприємствами із 17 країн світу.

Вперше на виставці представлені національні павільйони Республіки Польща, Турецької Республіки та Чеської Республіки. Для участі у виставці прибули делегації високого рівня представництва на чолі з керівниками оборонних міністерств та відомств з Австрії, Азербайджану, Алжиру, Боснії і Герцеговини, Єгипту, Казахстану, Катару, М’янми, Об’єднаних Арабських Еміратів, Пакистану, Польщі, Молдови, Білорусі, Саудівської Аравії, Таїланду, Туреччини, Чехії.

Свої нові розробки презентували провідні виробники зброї та військової техніки з США, Польщі, Туреччини, Чехії, Швеції, Німеччини, Китаю, Бельгії, Данії, Італії, Латвії, Люксембургу, Австрії, Хорватії, Словаччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Казахстану.

За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, який координував роботу з організації виставки, але не зміг бути присутнім на її відкритті через події в Ічні, «ми маємо одну із найкращих експозицій оборонпрому з часів незалежності України».  

«Українські оборонні підприємства здатні виробляти конкурентоспроможну і надійну зброю та військову техніку, яка проходить випробування в умовах реального бою. За оцінками користувачів, її тактичні і технічні характеристики відповідають кращим світовим аналогам, водночас, ця техніка коштує значно дешевше», - сказав він.

Секретар РНБО України повідомив, що під час виставки заплановані «численні конференції, семінари та інші науково-практичні заходи, під час яких фахівці українських та іноземних наукових і науково-дослідних установ, конструктори озброєнь та представники провідних підприємств і компаній мають можливість обмінятися думками, досвідом та обговорити перспективні напрями та технології розвитку і виробництва сучасних озброєнь; можливість започаткування і реалізації коопераційних та інвестиційних проектів; особливості протидії сучасним формам агресії та застосування озброєнь для її відсічі; технології та засоби захисту тощо».

«Впевнений, що цьогорічна виставка «Зброя та безпека», а також авіакосмічний салон «Авіасвіт ХХІ» сприятимуть зміцненню обороноздатності не тільки нашої держави, але і багатьох країн-партнерів», - підсумував Секретар РНБО України в коментарі. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини