Зміни до Державного оборонного замовлення повинні враховувати, насамперед, пріоритетні потреби тих, хто перебуває на передовій
7 серпня 2017, 12:20

Перебуваючи з робочою поїздкою в зоні проведення АТО, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів Збройних Сил в оперативно-тактичному угрупуванні «Луганськ». За результатами перевірки О. Турчинов провів нараду з військовим керівництвом АТО.

За словами Секретаря РНБО України, щодня на ділянці фронту, що знаходиться в зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», противник здійснює системні вогневі провокації, «зокрема, із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння: артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню та мінометів». «Щотижня відбувається декілька бойових зіткнень», - сказав О. Турчинов, додавши, що ворог не припиняє постійних спроб прориву нашої оборони для просування в напрямку Бахмутської траси з виходом на стратегічно важливі рубежі. «Але всі провокації російських гібридних військ жорстко припиняються професійними діями наших військових», - сказав Секретар РНБО України.

О. Турчинов відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї нашої оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське та Новозванівка. Секретар РНБО України наголосив, що 58-ма ОМПБр посідає важливе місце в загальній системі оборони оперативно-тактичного угрупування «Луганськ». «Найбільша кількість вогневих провокацій у Луганському секторі здійснюється саме в зоні відповідальності 58-ї бригади, яка завдяки мужності та професійності своїх бійців не залишає ворогу шансів на просування вперед», - наголосив він.

Під час наради з військовим керівництвом АТО та оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», а також спілкуючись з солдатами і офіцерами на передовій, Секретар РНБО України приділив увагу проблемним питанням військово-технічного забезпечення бойових підрозділів, які перебувають на передньому рубежі нашої оборони.

За його словами, зараз опрацьовуються доповнення до Державного оборонного замовлення у зв’язку зі змінами до бюджету поточного року і збільшенням фінансування оборонних видатків.

«У цих змінах до ДОЗ повинні враховуватись, насамперед, реальні потреби бойових підрозділів ЗСУ, які безпосередньо протистоять російській агресії, а не пропозиції чиновників, які не завжди беруть до уваги об'єктивну ситуацію на фронті», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що це стосується як боєприпасів, так і зброї, військової техніки, систем радіоелектронної боротьби, медичного та матеріально-технічного забезпечення військових.

Під час спілкування на передовій у військових було багато питань стосовно пропозицій О.Турчинова щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема, перегляду посадових окладів та окладів за військове звання.

Секретар РНБО України підтвердив свою позицію та наголосив, що при плануванні бюджету на наступний рік необхідно «закладати пріоритетне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке не може поступатися зарплатам чиновників».

«Гідне забезпечення наших солдатів і офіцерів – це питання надійності нашої оборони і національної безпеки країни», - підсумував він.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини