Талановита молодь - майбутнє нашої науки, майбутнє нашої країни
23 квітня 2018, 20:44

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав та нагородив переможців Всеукраїнського наукового конкурсу Малої академії наук.

Звертаючись до присутніх, О. Турчинов зазначив, що у всеукраїнському конкурсі взяли участь більше 120-ти тисяч учнів з різних куточків України, а до Києва приїхали 1200 переможців які продемонстрували найкращі досягнення у своїх категоріях.

"Досвід розвитку людства підтверджує - без науки немає майбутнього держави, без науки не можуть бути вирішені питання забезпечення національної безпеки", - наголосив О. Турчинов.

Секретар РНБО України зазначив, що авторитет Малої академії наук «виходить далеко за межі нашої країни», і повідомив, що на базі Академії створюється міжнародний центр, де науковою діяльністю зможуть займатися юнаки і дівчата з 20 країн. «Ваші досвід і напрацювання цікаві багатьом країнам світу, - наголосив він. - МАН стає справжнім науковим центром, де робиться українська наука, з яким співпрацюють 60 вишів і 44 науково-дослідних інститути".

«Це потужний потенціал, який закладається у науковий фундамент нашої держави", - сказав він, додавши, що МАН дозволяє об'єднати найкращу наукову молодь зі всієї країни, "починати її підтримувати та супроводжувати ще зі шкільної лави".

На переконання Секретаря РНБО, молодь запропонує та реалізує нові проекти, "які зможуть посилити наші економічні позиції, допоможуть зміцнити обороноздатність держави, створити модернізований військово-промисловий потенціал, гарантувати енергетичну та інформаційну безпеку, втілити у життя передові гуманітарні та амбітні технічні рішення!"

"Сучасна держава не може розвиватися без сучасної потужної науки, а сучасна наука не може розвиватись без таких талановитих науковці, як ви, - наголосив О. Турчинов. - Ви - майбутнє нашої науки, майбутнє нашої країни".

О. Турчинов також відвідав виставку ТОП-25 інноваційних винаходів школярів, які були відібрані серед 1200 наукових робіт.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини