Свято Подяки зібрало на Хрещатику 100 тисяч учасників
24 вересня 2018, 15:45

23 вересня у Києві на Хрещатику відбулося грандіозне відзначення Свята Подяки, організоване протестантськими церквами. Сотні тисяч киян та гостей столиці дякували Богові за все, що мають.

Протягом святкування, що тривало весь день, відбулися шоу команди скейтбордистів зі США Untitled Skateboards, виступи байкерів, концертна програма, спортивні змагання, фестиваль вуличної їжі, розіграші подарунків та багато іншого, також працювали інтерактивні фотозони.

Окрім того, під час Свята Подяки в колонній залі КМДА на зустрічі лідерів протестантських церков, релігійних та громадських діячів було прийнято рішення про створення спільного громадського руху церков і громадських організацій.

За словами голови ВСЦ ЄХБ Валерія  Антонюка, обговоривши виклики, що стоять перед Україною, через “війну, агресію, економічну кризу, нав’язування ідеології неоатеїзму, руйнацію сімейних цінностей, просування аморальних збочень, виштовхування християнської віри із суспільного життя, лідери християнських релігійних та громадських організацій вирішили розпочати об’єднання у “Всеукраїнський Собор”, координатором громадського руху став Олександр Турчинов”.

“Головна мета - забезпечити християнський шлях розвитку нашої країни. Ми всі переконані, що тільки на фундаменті вічних християнських цінностей можна побудувати велич і могутність нашої держави, велич нашої країни”, - прокоментував рішення лідерів церков О. Турчинов

Під час Свята Подяки тисячі українців розгорнули уздовж Хрещатика Державний прапор, встановивши рекорд найдовшого прапора в Україні  довжиною понад 250 метрів.

Кульмінацією святкування став вечірній Гала-концерт, який зібрав понад сто тисяч глядачів. Його хедлайнерами були керівники протестантських церков, Секретар РНБО України Олександр Турчинов, голлівудський актор Стівен Болдвін,  мотиваційний спікер Нік Холл і екс-соліст групи Delirious Мартін Сміт. Відеопривітання українцям передав восьмикратний чемпіон світу з боксу та християнський лідер з Філіпін Менні Пак’яо.

На завершення свята відбулася молитва подяки за Україну, до якої долучилося понад сто тисяч чоловік.

“Сьогодні, коли ми говоримо про Свято Подяки - це не просто подяка Богу за те, що він нам дав гарний урожай, це подяка за наше з вами життя, за нашу з вами країну, і, насамперед, це свято, яке нагадує про нашу відповідальність за наше життя, за наші родини, за нашу Україну перед нашим Творцем”, - сказав О. Турчинов у своєму коментарі журналістам.

Нагадаємо, що масштабне Свято Подяки відбувається в Україні вдруге. У 2017 році на це дійство в Київ був запрошений легендарний проповідник Нік Вуйчич – людина без рук і ніг. Тоді його виступ зібрав на Хрещатику кілька сотень тисяч гостей, а завдяки прямій трансляції захід змогли подивитися мільйони глядачів зі всього світу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини