О. Турчинов: Сподіваюся, що Верховна Рада України найближчим часом визначить Росію країною-агресором
6 жовтня 2017, 00:44

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов висловив сподівання, що Парламент найближчим часом ухвалить у першому читанні законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

«Переконаний, що здорові патріотичні сили парламенту займуть чітку позицію і на законодавчому рівні ухвалять рішення, яке визнає Росію країною-агресором. І я не раджу заважати у прийнятті цього рішення», - сказав О. Турчинов в ефірі програми «Право на владу» у четвер.

Секретар РНБО України піддав критиці аргументи народних депутатів, які виступили проти ухвалення законопроекту. О. Турчинов заявив, що «сьогодні стався злочин проти власної країни, який вчинили ті, хто заблокував трибуну і не дав прийняти закон, яким Російська Федерація визначалася як країна-агресор, надавався статус окремим районам Донецької і Луганської областей як окупованим районам, який чітко говорив, що на окупованій території діє окупаційна адміністрація Російської Федерації».

«Головне – закон дає конкретний механізм деокупаціїДонбасу, створює для нас дуже важливі правові позиції у міжнародних судах, на міжнародних переговорах, і головне, перекреслює можливості Російської Федерації приховувати свою агресію під виглядом миротворчої операції», - сказав він.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини