Сьогодні набрало законної сили рішення суду щодо перерахування до Державного бюджету України 1,5 млрд доларів США
28 квітня 2017, 11:41

Сьогодні набрало законної сили рішення суду про перерахування до Державного бюджету України 1,5 млрд доларів США, заарештованих на рахунках колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення. Про це повідомили під час брифінгу в «Ощадбанку» Секретар РНБО О. Турчинов та Генеральний прокурор України Юрій Луценко, де доводили цю інформацію до відома керівництва банку.

За словами О. Турчинова, керівництво «Ощадбанку» приступило до виконання рішення суду і разом із Державним казначейством оформлюють ці кошти на державні рахунки.

О. Турчинов нагадав, що півтора року в парламенті відбувалась епопея, коли за ініціативою «Сергія Пашинського, Івана Винника, Тетяни Чорновіл та інших було подано закон про спецконфіскацію, який Верховна Рада відмовлялась голосувати».

«Враховуючи, що Верховна Рада так і не спромоглась прийняти це рішення, хочу подякувати Генеральній прокуратурі, особисто Генеральному прокурору України Юрію Луценку, що вони без зайвого піару професійно відпрацювали справу і отримали не просто рішення про попередню конфіскацію, а вирок суду, остаточне рішення щодо зарахування цих коштів на рахунки Державного казначейства – до Державного бюджету України, - сказав О.Турчинов.

Секретар РНБО України назвав це рішення суду принциповим, тому що «з цих ресурсів передбачено фінансування Державного оборонного замовлення, суб’єктів сектору безпеки і оборони». «Окрім того, я переконаний, що крім безпеки і оборони, значна частина коштів може бути використана для фінансування серйозних соціальних програм, соціального захисту наших громадян», - підсумував він.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини