Секретар РНБОУ Олександр Турчинов зустрівся з Генеральним секретарем Ради національної безпеки Турецької Республіки Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу
21 січня 2016, 18:46

Під час робочого візиту до Туреччини відбулася зустріч Секретаря РНБО України Олександра Турчинова з Генеральним секретарем Ради національної безпеки Турецької Республіки Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу у місті Анкара. 

Співрозмовники обговорили питання співпраці між нашими країнами в секторі безпеки і оборони з урахуванням тих викликів, які сьогодні стоять перед Україною та Туреччиною. 

Також йшлося про координацію роботи силових органів та про консолідацію зусиль у боротьбі із міжнародними тероризмом, оргзлочинністю і нелегальною міграцією. 

За словами О.Турчинова, Україна та Туреччина мають унікальну історичну можливість об'єднати політико-дипломатичні, військово-технічні та економічні ресурси з метою ефективної і скоординованої протидії руйнації балансу сил в Чорноморському регіоні. Принциповим етапом на цьому шляху, на думку Секретаря РНБО України, є демілітаризація та деокупація Криму. 

"Розвиток двосторонніх відносин та співпраці між нашими державами має набути нової якості", - сказав О.Турчинов, додавши, що поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері є ключовим завданням у розбудові україно-турецького стратегічного партнерства. 

На думку Генерального секретаря РНБ Туреччини, "наші держави повинні відігравати провідну роль у створенні ефективної системи регіональної безпеки". "Для нас важливим є поєднання потенціалів наших країн, що, своєю чергою, може дати дуже ефективну синергію",- сказав С.Хаджимуфтюоглу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Перемовини Олександра Турчинова з Генсеком Ради нацбезпеки Турецької Республіки Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу

Спільноти прихильників
Підписатися на новини