Розвиток ОПК - це зміцнення обороноздатності та економіки держави і створення нових робочих місць
3 жовтня 2018, 13:05

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав флагмани бронетанкової промисловості України - Харківський бронетанковий завод ім. Малишева та Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова, де ознайомився з роботою нових технологічних ліній для виробництва сучасних танків та бронетранспортерів.

На бронетанковому заводі за дорученням Президента України П. Порошенка також відбулась урочиста передача озброєння та військової техніки для ЗСУ.

Українська армія отримала модернізовані танки Т-80 та Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку.

Секретар РНБО України зазначив, що під час глибокої модернізації та переоснащення танків були впроваджені нові конструктивні рішення - «розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, що також дозволяє вести вогонь керованими ракетами».

Окрім того, О. Турчинов наголосив, що рівень захисту та конструктивні зміни, внесені з урахуванням використання БТР-4 у бойових умовах, «зробили її однією із найбільш ефективних  бойових машин у Збройних Силах України».

За словами О. Турчинова, виробництво, модернізацію та відновлення бойової техніки та озброєнь для української армії поставлено на конвеєр. «Так з початку року українськими підприємствами відповідно до державного оборонного замовлення було вироблено та модернізовано понад 2000 одиниць озброєння та військової техніки», - сказав він.

«Важливо, - підкреслив Секретар РНБО України, - що розвиток ОПК - це зміцнення обороноздатності та економіки держави і створення нових робочих місць».

Так, за словами О. Турчинова, для виготовлення військової техніки, яку сьогодні та напередодні передали ЗСУ, «було задіяно чотири потужних харківських підприємства - Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод та Харківський завод спеціальних машин».

«Оборонна промисловість Харківщини суттєво посилює обороноздатність нашої країни. Вироблена підприємствами броня стала надійним захистом для наших військовослужбовців”, - наголосив він, додавши, що кожен день наполегливої праці вітчизняних оборонних підприємств “робить нас сильнішими та наближає перемогу України».

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини