РНБО розробила закон про повернення державного суверенітету над окупованими районами
11 липня 2017, 11:58

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України Міністерство закордонних справ України та Адміністрація Президента України отримали доручення від Президента України провести консультації з нашими стратегічними партнерами щодо законопроекту «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Про це сказав Секретар РНБО України Олександр Турчинов під час брифінгу після завершення засідання РНБО України.

За його словами, проект закону, який був розроблений Апаратом РНБО України разом з експертами з питань безпеки та оборони, «збалансований та дає відповіді на основні безпекові виклики сьогодення». «Крім того, - додав він, - законопроект передбачає комплексні рішення, які повинні забезпечити звільнення окупованих територій».

«Прийняття цього закону не протирічить Мінським угодам, а, навпаки, створює передумови для їх виконання, тому що в їх основі лежить безпековий фактор, без якого просуватись в напрямку припинення агресії неможливо», - сказав О. Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що одне з головних завдань цього закону - «створення надійного механізму, що зупинить розповсюдження агресії на Захід». «У тому числі, що для нас принципово, закон передбачає захист тих громадян, які потерпають від агресора», - додав він.

О. Турчинов не виключив, що в процесі консультацій до проекту закону можуть вноситись зміни та доповнення, але вони не повинні змінити його головну мету - протидію агресору та звільнення окупованих територій.

«З текстом закону можна буде ознайомитись після того, як Президент надішле його до Парламенту», - зазначив він, додавши, що консультації з партнерами «навряд чи будуть завершені протягом цього останнього сесійного тижня». «Отже, розраховувати на прийняття цього закону ми зможемо лише на початку вересня», - підсумував Секретар РНБО України.

 


Спільноти прихильників
Підписатися на новини