РНБО може розглянути питання про запровадження воєнного стану
19 липня 2016, 17:48

У разі продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, РНБО може внести до порядку денного питання щодо запровадження воєнного стану. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі.

За його словами, активні агресивні дії російських окупаційних військ призводять до системного погіршення ситуації на сході нашої країни. «Безперервні обстріли із застосуванням російськими агресорами забороненої Мінськими угодами потужної зброї, сучасних засобів наведення та корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових. За останню добу ми втратили 7 українських військових, 14 - поранено», - сказав він, підкресливши, що наші військові «чітко дотримуються Мінських угод та використовують зброю лише у відповідь на криваві провокації російських окупантів».

Секретар РНБО повідомив, що через дипломатичні канали Україна поінформувала своїх західних партнерів щодо цинічного та зухвалого порушення агресором Мінських домовленостей. «У разі продовження цих небезпечних тенденцій, Україна вживатиме всіх необхідних заходів для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання щодо запровадження воєнного стану», - зазначив О.Турчинов.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини